Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 augustus 2012

Galerie De Burgerij
Schilderen op live-muziek


Vorden - Zondag 12 augustus (13.30–16.30 uur) geeft Willemien van Gurp vóór het monumentale pand van Galerie De Burgerij (in het centrum van Vorden) aan de Zutphenseweg 11, een demonstratie schilderen. Ze laat zich daarbij o.a. inspireren door live gezongen liederen uit Joodse traditie. Muziektonen geven een extra dimensie aan haar werk, ze schildert het beste op muziek.
Een ieder die belangstelling heeft is welkom: even meekijken naar wat ontstaat op het doek of ontspannen komen luisteren naar de verhalende liederen. De organisatie zet stoeltjes klaar! Trudy Vis (gitaar en zang) en Johan Smit (klarinet) zullen de Joodse liederen in twee sessies ten gehore brengen. De teksten gaan terug naar de periode waarin Joodse families in Oost-Europa uit hun dorpen en huizen werden verdreven (pogroms). Met muzikaal straattheater bleven zij op de been. Het zijn ontroerende maar ook vrolijke liederen die de geschiedenis van het Joodse volk vertellen.

Behalve de schilderijen en tekeningen van Willemien van Gurp omvat de zomerexpositie in Galerie De Burgerij (t/m 19 augustus) ook organische beelden en zilveren sieraden van Ineke Keesom en kleurrijke schilderijen van Paul Dunki Jacobs die hij speciaal voor de zomerexpositie heeft gemaakt. De toegang is vrij.

In de beeldentuin met zijn kleurrijke flora zijn bezoekers ook welkom voor (alleen) een kopje thee of koffie. Zie ook: www.deburgerij.vorden.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten